Смертельна ДТП на Запоріжжі: суд арештував водія вантажівки, поліція шукає свідків

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб – до 8 жовтня – для водія вантажівки, який в’їхав напередодні в маршрутний автобус, внаслідок чого загинуло 7 людей. Захист водія просив обрати для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За даними поліції Запорізької області, саме водій вантажівки спричинив аварію, виїхавши на зустрічну смугу.

Обласна поліція також оголосила, що шукає свідків, які мають відеозаписи ДТП на трасі Харків – Сімферополь.

10 серпня на автошляху Харків – Сімферополь біля села Каменське зіткнулися вантажний автомобіль «КамАЗ» та маршрутне таксі, в якому перебували 20 людей. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули шість людей, з яких п’ять – діти; ще 12 людей травмовані. Згодом іще одна дитина 2011 року народження померла в лікарні. Наразі в Запорізькій обласній клінічній лікарні перебуває 5 потерпілих унаслідок ДТП.

Як повідомляла прес-служба Нацполіції, слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху).

Поліція також встановила, що водій маршрутного автобуса не мав ніяких дозвільних документів на перевезення пасажирів та здійснення такої діяльності.

Перед тим наприкінці липня в Україні сталося кілька масштабних смертельних аварій. Лише у двох аваріях, які сталися в один день, 20 липня, на Житомирщині загинули 10 осіб, на Миколаївщині – 5, травмовані були загалом понад 20.

обговорювання новини: