Нацполіція: перевірки виявили 50 водіїв автобусів у стані алкогольного сп’яніння

Правоохоронці у рамках операції «Перевізник» виявили 50 водіїв автобусів у стані алкогольного сп’яніння, повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв, інформує прес-служба відомства 11 серпня.

За його словами, станом на 10 серпня цього року поліція оглянула понад 64 тисячі транспортних засобів та виявила майже півтори тисячі технічно несправних транспортних засобів, які використовуються для перевезення пасажирів.

«Майже за 20 днів таких превентивних заходів поліцейські встановили 12,8 тисячі фактів порушень законодавства, допущених водіями-перевізниками пасажирів. Вже виявлено 50 водіїв, які керували автобусами в стані алкогольного сп’яніння. Ми продовжимо такі заходи з протидії ДТП», – наголосив Князєв.

Читайте також: Фіксація швидкості та «листи щастя». Як в Україні зменшуватимуть аварійність на дорогах

Міністерство внутрішніх справ України повідомляло, що за півроку з вини водіїв в стані алкогольного сп’яніння сталося понад 2 тисячі дорожньо-транспортних пригод, з них – понад 350 із потерпілими.

​20 липня в Миколаївській і Житомирській областях сталися дві ДТП за участі маршруток, у яких загинули 15 людей, близько двох десятків були травмовані.

Після цього влада почала проводити рейдові перевірки перевізників.

обговорювання новини: