Терористи путіна намагаються уникнути відповідальності за збитий Боїнг

boing777

У «Росавіації» заявляють про недостовірність фактів, викладених 13 жовтня 2015 року в остаточному звіті Ради розслідувань з питань безпеки Нідерландів, яка з’ясовує причин авіакатастрофи малайзійського «Боїнга-777» над Донбасом. Про це мовиться у листі, надісланому керівникові розслідування у Нідерландах заступником голови російського відомства Олегом Сторчовим.

У листі наводиться низка «нових фактів», які «Росавіація» вимагає включити в остаточний звіт. Зокрема, говориться, що знайдений на місці катастрофи осколок не міг належати ракеті, яка збила літак. У російському відомстві вважають, що ушкодження, отримані «Боїнгом», також відрізняються від тих, які може завдати ракета сімейства 9М38, випущена з системи залпового вогню «Бук».

Також у «Росавіації» стверджують, що у звіті неправильно оцінений можливий район запуску ракети.

У доповіді Ради розслідувань з питань безпеки Нідерландів від 13 жовтня 2015 йдеться, що малайзійський «Боїнг» був збитий ракетою «земля-повітря» з боєголовкою 9N314M класу 9М38 із зенітно-ракетного комплексу «Бук». У звіті не вказувалося, хто саме збив літак.

8 жовтня 2015 року міжнародна група з розслідувань Bellingcat опублікувала звіт, згідно з яким літак рейсу МН17 був збитий з російського зенітно-ракетного комплексу «Бук», який перебував на південь від міста Сніжне Донецької області.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама до Куала Лумпура, був збитий 17 липня 2015 року на сході України. Всі 298 людей, що були на його обласку, загинули.

Правда України

обговорювання новини: