Аварія легкомоторного літака в Одесі: у поліції повідомили про смерть другого пілота

У пресслужбі одеської поліції Радіо Свобода повідомили, що другий пілот із легкомоторного літака, що сьогодні раніше зазнав аварії в Одесі, помер у лікарні.

Раніше повідомлялося, що чоловік був шпиталізований у вкрай тяжкому стані.

Наразі встановлено, що літак проходив сертифікаційне випробування. З місця події поліцейські вилучили план польоту, у якому зазначена його мета та маршрут.

За попередньою інформацією, причиною аварії могло стати погіршення самопочуття пілота, який був за штурвалом.

Зараз вирішується питання про створення комісії, яка надасть висновки про технічний стан літака. За її результатами та висновками судово-медичної експертизи ухвалюватиметься рішення про остаточну правову кваліфікацію події.

Вдень 17 червня стало відомо, що у Малиновському районі Одеси на Овідіопольську дорогу впав легкомоторний літак. На момент аварії у літаку було двоє чоловіків, один з яких помер одразу на місці.

Згідно з даними Державного реєстру цивільних повітряних суден України, це літак «Y1 Дельфін» 2011 року випуску. Він належить держпідприємству «Одеський авіаційний завод». Ці літаки виробляють на Одеському заводі. З 2018 року мали запустити серійне виробництво, наприкінці травня 2020 відновили випробування.

обговорювання новини: