Папа Франциск очолив нічну різдвяну месу у Ватикані

Ввечері 24 грудня папа Франциск очолив у базиліці Святого Петра у Ватикані нічну різдвяну месу, повідомляє портал Vatican News.

«Прийняти благодать означає вміти дякувати. Але наше життя часто збігає далеко від вдячності. Сьогодні – саме той день, щоб наблизитися до кивота, до вертепу, до ясел, аби сказати «дякую». Приймімо дар, яким є Ісус, щоб самим стати даром, як Ісус. Стати даром – означає надати життю сенсу. І це найкращий спосіб змінити світ: ми змінюємося, церква змінюється, історія змінюється тоді, коли ми починаємо бажати змінити не інших, але себе самих», – звернувся понтифік до вірян під час проповіді.

24 грудня у вірян західного обряду – Святвечір. Завтра, 25 грудня, о 13:00 у день Різдва, папа Римський Франциск у своєму посланні «Місту і світу» з площі Святого Петра виголосить привітання десятками мов світу.

Римо-католицька церква і більшість протестантських церков, а також і більшість православних церков світу святкують Різдво 25 грудня за сучасним григоріанським календарем.

обговорювання новини: