В останній день літа бойовики стріляли 20 разів, один військовий ЗСУ поранений – штаб

Один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення середньої важкості внаслідок обстрілів з боку незаконних збройних угруповань 31 серпня, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

При цьому в штабі зафіксували 20 порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків із застосуванням артилерійських систем калібру 122 сантиметри, мінометів, гранатометів, великокаліберних кулметів та стрілецької зброї.

Читайте також: У Київському військовому ліцеї набрали перший взвод дівчат​

Зокрема, згідно з повідомленням, обстрілів в районі оперативно-тактичного угруповання «Схід» зазнали позиції ЗСУ поблизу Водяного, Павлополя, Лебединського та Новогнатівки.

В районі відповідальності угруповання «Північ» бойовики відкрили вогонь по позиціях поряд із Зайцевим, Травневим, Луганським, Новолуганським, Шумами та Троїцьким.

З початку доби в штабі ООС зафіксували ще один випадок порушення режиму тиші з боку окупованих територій.

Бойовики незаконних збройних угруповань, своєю чергою, звинувачують ЗСУ в обстрілах окупованих територій 31 серпня.

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

обговорювання новини: