Один військовий на Донбасі поранений – штаб

Протягом доби 11 лютого бойовики здійснили дев’ять обстрілів, один військовий Збройних сил України отримав поранення, йдеться у вечірньому зведенні штабу Операції об’єднаних сил.

Згідно з повідомленням, у смузі дій оперативной-тактичного угруповання «Схід» обстріли зафіксовані в районі селищ Гнутове, Павлопіль і Піски.

«У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник двічі обстріляв із мінометів калібру 82 мм українських захисників у районі селища Новотошківське та з ручних і автоматичних станкових гранатометів, а також із великокаліберних кулеметів – позиції наших військових поблизу населеного пункту Хутір Вільний», – йдеться в заяві.

В незаконному збройному угрупованні «ДНР», своєю чергою, стверджують, що українські військові нібито обстріляли околиці окупованого Донецька і район Ясинуватої.

В аналогічному угрупованні «ЛНР» вдень 11 лютого заявили про понад 60 боєприпасів, які ЗСУ нібито випустили по окупованій території протягом попередньої доби.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня 2018 року, цього разу з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

обговорювання новини: