У Росії свідка Єгови з Данії засудили до шести років за ґратами

Суд у російському місті Орлі засудив до шести років колонії лідера місцевої громади релігійної організації «Свідки Єгови», громадянина Данії Денніса Крістенсена. Цього чоловіка судді визнали винним в організації діяльності екстремістської організації (частина 1 статті 282.2 Кримінального кодексу Росії).

Крістенсен був заарештований і звинувачений в екстремізмі в травні 2017 року. Це сталося через місяць після того, як Верховний суд Росії постановив, що релігійна група більше не має права працювати в країні. Відтоді десятки членів релігійної організації «Свідки Єгови» були затримані. 

Сторона захисту наполягає, що Крістенсен має бути виправданий, обвинувачення просило засудити данця до шести з половиною років ув’язнення. Максимальний термін покарання за статтею, яка інкримінується Крістенсену, – 10 років ув’язнення.

Правозахисні групи закликають Росію відпустити Крістенсена. «Російська влада має негайно і беззастережно звільнити Денніса Крістенсена, данського громадянина і свідка Єгови, який постав перед судом просто за реалізацію прав людини, включно з правом на свободу віросповідання», – сказано в поширеній 5 лютого заяві Amnesty International.

Уряди в Росії та деяких інших країнах із підозрою ставляться до діяльності «Свідків Єгови» через їхню позицію щодо військової служби, голосування та влади в цілому. Релігійна організація, яка має головний офіс у Нью-Йорку, стверджує, що в Росії нараховується близько 170 тисяч її прихильників.

обговорювання новини: