Міністр енергетики США на переговорах у Москві виступив проти «Північного потоку-2»

Сполучені Штати виступають проти російського проекту газопроводу «Північний потік-2», бо він загрожує енергетичній безпеці Європи. Про це заявив міністр енергетики США Рік Перрі на зустрічі в Москві з російським колегою Олександром Новаком, повідомляють російські ЗМІ.

«Ми виступаємо проти «Північного потоку-2», який сконцентрує дві третини поставок російського газу в одному трубопроводі, що створить вразливе місце (для енергобезпеки Європи – ред.) у разі, якщо щось піде не так», – сказав Перрі.

Він додав, що у Вашингтоні розуміють «бажання європейських учасників ринку знизити залежність від єдиного постачальника».

Читайте також: «Північний потік-2» суперечить інтересам як України, так і Європи (світова преса)

Президент США Дональд Тармп та інші представники його адміністрації неодноразово критикували проект «Північний потік-2». Частина країн ЄС і Україна прямо закликали заблокувати його спорудження, стверджуючи, що він поставить під загрозу енергетичну безпеку України та Євросоюзу.

У будівництві газопроводу, який має пройти з Росії до Німеччини дном Балтійського моря, беруть участь, зокрема, компанії з Німеччини і Австрії. Влада в цих країнах стверджує, що йдеться про суто економічний проект. Канцлер Німеччини Анґела Меркель, однак, заявила, що робота газопроводу можлива лише в разі, якщо Росія не припинить транзит газу через Україну.

обговорювання новини: