ЗСУ посилили військову присутність на Азовському напрямку – Міноборони

Збройні сили України посилили військову присутність на Азовському напрямку, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Сергій Попко на своїй сторінці у Facebook.

«У відповідь на агресивні дії Російської Федерації в Азовському морі за рішенням Генерального штабу Збройних сил України посилене угрупування Збройних сил, у тому числі Сухопутних військ, на Азовському напрямку», – написав Попко.

Він заявив, що ЗСУ забезпечують повний контроль ситуації в регіоні, підтримують дії корабельного угруповання й забезпечують надійну оборону морського узбережжя.

«Організуємо постійну присутність і контроль району силами загальновійськових бригад та бригад територіальної оборони, підрозділів ракетних військ і артилерії, підрозділів армійської авіації», – додав Попко.

6 вересня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі.

У середині травня, після завершення будівництва автомобільної частини Керченського мосту, Росія, за повідомленнями, перемістила морські судна, включно з військовими кораблями Каспійської флотилії до Азовського моря. Москва при цьому посилалася на необхідність посилення безпеки навколо стратегічного об’єкта.

Відтоді Росія затримала понад 148 українських та іноземних торговельних кораблів і допитувала членів екіпажів та інших людей, які перебували на таких суднах.

обговорювання новини: