В Ірані стратили трьох курдських в’язнів, звинувачених у смертельних атаках

В Ірані повідомили про страту трьох іранських курдів, яких звинувачують у приналежності до бойової групи та брали участь у нападі на цивільних осіб та сили безпеки в західному Ірані.

Як повідомляється, смертні вироки привели у виконання, незважаючи на заклики спеціальних доповідачів ООН з прав людини, які у своїй заяві 7 вересня стверджували, що чоловіки не отримали справедливого судового розгляду.

В міжнародній правозахисній організації Amnesty International заявили, що чоловіків після арешту позбавили доступу до адвокатів, а також піддавали тортурам, домагаючись зізнань.

«Ми вражені новинами про те, що влада Ірану вбила цих чоловіків, незважаючи на широке засудження смертних вироків для них та заклики експертів з прав людини ООН та інших органів скасувати їхню страту», – заявив 8 вересня Філіп Лютер, директор з досліджень та адвокації Amnesty International на Близькому Сході та Північній Африці.

Служба новин іранської судової влади Mizan заявили, що двоюрідні брати Логман Мораді та Заняр Мораді були звинувачені у проведенні атаки в західно-іранському місті Маривані в липні 2009 року, в результаті якої загинули щонайменше три людини, в тому числі син священика.

Рамін Хоссейн Панахі був звинувачений в участі у нападі на сили безпеки в місті Санандадж в червні 2017 року.

Повідомляється, що Панахі оголосив голодування на початку року, протестуючи проти позбавлення волі.

Неофіційне інформаційне агентство Fars повідомило, що влада повісила трьох «контрреволюціонерів», не уточнивши подробиці. Як повідомляється, страта проводилася поблизу Тегерана.

обговорювання новини: