Бойовики «ДНР» затримали двох чоловіків на лінії розмежування – правозахисник

Бойовики з підтримуваного Росією угруповання «ДНР» затримали двох чоловіків на лінії розмежування на Донбасі, заявив представник омбудсмена в Донецькій та Луганській областях, правозахисник Павло Лисянський з посиланням на місцевих жителів у коментарі агентству «Укрінформ».

«Зранку двох чоловіків затримали і відправили до комендатури. Зараз «відпрацювали» Донецьк, тепер відпрацьовують інші частини ОРДО, щоб, як вони кажуть, «зловити диверсантів». Це вони так працюють», – сказав Лисянський.

За його словами, на всіх КПВВ потік громадян зменшився, адже «люди хочуть пересидіти вдома і намагаються не виїжджати нікуди».

«Чоловіків, зазвичай, відправляють до комендатур місцевих, там більш ретельно доглядають і «рекомендують» – їхати чи не їхати. Я сам можу казати не про всю кількість затриманих, їх може бути набагато більше. Зранку був на лінії розмежування, і мені повідомили місцеві жителі про щонайменше двох затриманих», – сказав Лисянський.

1 вересня Лисянський із посиланням на місцевих жителів повідомляв про 19 зниклих та близько 50 затриманих у Донецьку після вбивства ватажка угруповання «ДНР» Олександра Захарченка.

Читайте також – Смерть Захарченка: чисто російське вбивство

42-річний Захарченко загинув 31 серпня внаслідок вибуху в ресторані в центрі контрольованого бойовиками Донецька. «Виконувачем обов’язків» ватажка угруповання «ДНР» став Дмитро Трапезников.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомляла, що після смерті Захарченка в Донецьку відбуваються масові затримання людей.

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявляла, що бойовики заблокували роботу усіх КПВВ і не випускають громадян.

обговорювання новини: