Британські винищувачі перехопили над Чорним морем російський військовий літак

Британські винищувачі перервали перехопили російський протичовновий літак «Бе-12» над Чорним морем, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Згідно з повідомленням, подія сталася 23 серпня. Зазначається, що літаки королівських ВПС Typhoon піднялися з авіабази в Румунії у відповідь на те, що російський літак вилетів з анексованого Криму і прямував на південний захід над Чорним морем до кордонів Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

У Міноборони Великої Британії наголосили, що це вже другий випадок перехоплення літака РФ над Чорним морем за тиждень.

22 серпня Велика Британія заявила, що два літаки королівських ВПС були підняті з бази в Румунії для переслідування виявлених двох російських винищувачів Су-30, які наблизилися до повітряного простору НАТО над Чорним морем.

13 серпня британські винищувачі також піднімалися в повітря з румунської бази через присутність над Чорним морем неподалік кордонів НАТО 6 російських бомбардувальників Су-24.

«Наша прихильність НАТО та європейської безпеки непохитна. Незалежно від того, перебуваєте ви в небі над Чорним морем і Балтією, або на землі в Естонії, наші дії надсилають чіткий сигнал – ми колективно готові реагувати на будь-який акт агресії та будемо підтримувати наших союзників зі Східної Європи для запобігання будь-яким загрозам», – підкреслив міністр оборони Сполученого Королівства Гевін Уільямсон.

обговорювання новини: