Напад на Гандзюк: поліція заявляє, що встановила місце придбання сірчаної кислоти

Поліція встановила місце придбання сірчаної кислоти, якою облили в. о. керуючого справами Херсонської міської ради та активістку Катерину Гандзюк, повідомив перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

«Ми встановили місце в Херсонській області, де незаконно здійснювали реалізацію сірчаної кислоти. Уже проведені обшуки, вилучено 539 пляшок з кислотою. Уся кислота належить одному з підприємств, яке повинно було утилізувати речовину. Саме один із працівників цього підприємства і реалізовував хімічну рідину», – каже Аброськін.

Він уточнив, що поліція встановила особу цього працівника. За попередніми даними правоохоронців, чоловік продав пляшку кислоти за 150 гривень наразі невстановленому учаснику нападу.

«Ми ще раз звертаємося до громадян з проханням надати допомогу у встановленні особи другого фігуранта справи. Будь-яка інформація може стати корисною для слідства», – додав Аброськін.

7 серпня поліція повідомила, що розшукує людину, яка може бути причетною до нападу на Гандзюк.

​Напад на виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк стався 31 липня вранці. За даними поліції, невідомий облив її сірчаною кислотою. Поліція порушила справу за статтею «замах на вбивство». Гандзюк переправили авіацією до Києва. Їй надали охорону.

6 серпня суд взяв під арешт підозрюваного у замаху.

обговорювання новини: