Жителі словацької Долної Крупи виступили проти присутності  «Нічних вовків» у своєму селі

Жителі села Долна Крупа звернулися до органів влади Словаччини з вимогою «рішуче виступити проти домашніх та іноземних напіввійськових підрозділів, які розгортають свою діяльність у названому населеному пункті».

У петиції наголошується, що жителі Долної Крупи «глибоко стурбовані реальністю, що в об’єкті, який належить до кадастру села, заснована європейська база мотоциклетної банди «Нічні вовки».

У зверненні йдеться, що російські «Нічні вовки» відомі «своїм прославлянням Сталіна, радянської імперії чи комуністичної ідеології, які заперечують вільні утворення політичного чи релігійного погляду громадян».

У зв’язку з розташуванням бази «Нічних вовків» у Долній Крупі її жителі вимагають від органів влади, зокрема, від Міністерства внутрішніх справ і Міністерства оборони Словаччини «рішуче втрутитися» «в інтересах національного суверенітету».

Під петицією поставили свої підписи передусім ті жителі села, оселі яких розташовані в безпосередній близькості до бази «Нічних вовків». Як повідомляють ЗМІ, збір підписів триває.

Раніше рішуче виступав проти бази «Нічних вовків» у Словаччині президент країни Андрей Кіска. Він вважає, що разом зі спеціальними підрозділами російської армії вони брали участь у військових операціях у Криму.  

Натомість прем’єр Словаччини Петер Пеллеґріні вважає, що не президент, а відповідні правоохоронні органи мають займатися справою бази «Нічних вовків» у країні. «Не Андрей Кіска, а саме ці органи мають вирішити, чи становлять «Нічні вовки» ризик для безпеки країни, чи ні», – мовиться у заяві уряду, яку оприлюднила урядова прес-служба.

обговорювання новини: