Правозахисниця: до нападу на чиновницю Херсонської міськради може бути причетна поліція

До нападу на активістку, виконувачку обов’язків керуючої справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк може бути причетна поліція, заявила голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик в ефірі «Громадського телебачення».

«Справді, є такі випадки, коли поліція не те, що не розслідує, але ще й дуже часто стоїть за тими, хто нападав… З приводу Катерини Гандзюк і вчорашнього нападу на неї, там теж може бути такий мотив, оскільки вона активно критикувала корупцію у місцевій поліції і, власне, це теж може бути одним із мотивів нападу на неї. Це відразу породжує сумніви, що розслідування буде справедливим, всестороннім та ефективним», — сказала Печончик.

За її словами, «це ми бачимо по тому, що вже за два дні поліція двічі змінювала кваліфікацію цієї справи».

У поліції наразі не коментували слова Печончик.

Читайте також – Напади на активістів. Провалена реформа правоохоронної системи чи непокаране зло?

Виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк шпиталізували після нападу, який стався вранці 31 липня близько 8:30. Коли жінка вийшла з під’їзду свого будинку, щоб іти на роботу, до неї підбіг невідомий, одягнений у чорне. Він плеснув в обличчя Гандзюк невідомою речовиною і втік.

Спочатку правоохоронці кваліфікували напад на Катерину Гандзюк як «хуліганство», а потім перекваліфікували на «умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого». 1 серпня у ГПУ повідомили, що напад кваліфікують як «замах на умисне вбивство, вчинений з особливою жорстокістю».

Гандзюк переправили авіацією до Києва.

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

обговорювання новини: