Прокуратура повідомила про додаткову підозру водієві в справі про смертельну ДТП в Києві

Водію автомобіля «Хаммер», який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП на бульварі Лесі Українки в Києві, додатково оголошено про підозру за статтею 135 Кримінального кодексу України (залишення у небезпеці). Про це увечері 25 липня повідомила прокуратура Києва.

«Наразі дії водія кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексуУкраїни, а саме за ч. 2 ст. 286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи) КК України», – вказано в повідомленні.

Речниця столичної прокуратури Надія Максимець також вказала, що водій відмовився надати «всі біологічні зразки, які від нього вимагалися».

«Тому прокуратура міста Києва завтра через суд вимагатиме відібрати їх у нього примусово. Відповідне клопотання вже підготовлено і зранку буде скеровано до Шевченківського райсуду Києва для розгляду», – відзначила речниця.

Вона також прокоментувала повідомлення, нібито вже встановлена відсутність алкогольного чи наркотичного сп’яніння у водія.

«Лише після отримання результатів лабораторних досліджень його сечі можна буде стверджувати, чи перебував він у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння», – додала Максимець.

Поліція Києва зранку 25 липня заявила про затримання водія автомобіля «Хаммер», який ввечері 24 липня на пішохідному переході збив дитину і втік.

Вночі правоохоронці повідомляли, що в центрі Києва на бульварі Лесі Українки водій автомобіля «Хаммер» на пішохідному переході збив дитину і втік. Дівчинка померла від травм в автомобілі «швидкої допомоги». Поліцейські інформували, що знайшли автомобіль порушника, а про затримання самого водія не інформували.

Напередодні в поліції повідомили, за останні шість місяців 2018 року на 10 відсотків зменшилась загальна кількість ДТП порівняно з попередніми періодами, також кількість ДТП, в яких постраждали люди, зменшилася на 16%. За перші шість місяців цього року з вини нетверезих водіїв сталося понад 2 тисячі аварій, 349 з яких – з потерпілими.

У зв’язку із двома ДТП, які сталися 20 липня за участі маршруток, в Україні посилили заходи безпеки, проводяться рейдові перевірки перевізників.

Внаслідок цих ДТП, які сталися в Миколаївській і Житомирській областях 20 липня, загинули 15 людей, близько двох десятків були травмовані.

обговорювання новини: