Трамп заявив про готовність припинити «торгову війну» з ЄС

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність припинити так звану торгову війну з Євросоюзом. Для цього він запропонував і США, і ЄС скасувати «всі тарифи, бар’єри і субсидії».

«Це буде знаменувати вільний ринок і справедливу торгівлю», – написав Трамп у Twitter. Він зазначив, що Вашингтон вже готовий виконати свою частину угоди.

Читайте також: У ЄС відреагували на заяву Трампа про «ворогів»

25 липня торгові відносини між США і Євросоюзом будуть обговорюватися у Вашингтоні. Для цього туди прибули голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і представник ЄС з питань торгівлі Сесілія Мальмстром.

Трамп раніше заявляв, що ця зустріч «повинна була відбутися кілька років тому». Він також стверджував, що ЄС «багато років» вів «нечесну торгівлю».

США в березні цього року запровадили додаткові мита на сталь і алюміній з Європи, Канади і Мексики. ЄС у відповідь ввів штрафні мита на товари зі США – вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi’s. В Євросоюзі при цьому заявляли про готовність до вирішення торгового конфлікту, оскільки він загрожує всій світовій економіці.

обговорювання новини: