Представник Держдепартаменту США зустрівся з лідером кримських татар – Волкер

Помічник державного секретаря США з питань Європи і Євразії Весс Мітчелл зустрівся з уповноваженим президента України в справах кримськотатарського народу, народним депутатом Мустафою Джемілєвим, повідомив спеціальний представник США в справах України Курт Волкер у Twitter.

За його словами, Мітчелл обговорив із депутатом проголошену державним секретарем США Майком Помпео декларацію про невизнання анексії Криму.

Волкер додав, що Джемілєв підняв питання «жахливого стану прав людини» в анексованому Криму й закликав міжнародну спільноту «робити більше».

Джемілєв наразі не коментував зустріч із Мітчеллом.

25 липня Помпео проголосив «Кримську декларацію». Згідно з нею, США закликають Росію припинити окупацію Криму. Документ, зокрема, привітали Україна, Велика Британія та Польща.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

обговорювання новини: