У Міноборони планують більшість посад зробити цивільними

У Міністерстві оборони України планують більшість посад у відомстві зробити цивільними. 

Як повідомляє прес-служба відомства, триває робота щодо «раціонального використання військовослужбовців», посади яких підлягають скороченню.

«Якщо вивчати досвід країн Альянсу, то в оборонних відомствах, які займаються формуванням політики у сфері оборони та питаннями забезпечення військ, майже усі посади цивільні. Для кожного військовослужбовця, чия посада стає цивільною, це питання вибору…Ті, хто вирішив залишитися на військовій службі, зможуть продовжити військову кар’єру в Генеральному штабі, інших органах управління, вищих військових навчальних закладах», – сказав перший заступник міністра оборони України Іван Руснак.

У Міноборони зауважили, що ці заходи передбачає оборонна реформа. 

Читайте також: Голова Пентагону назвав найефективнішою реформу війська України в час бойових дій

Міністр оборони України Степан Полторак сьогодні заявив, що за результатами службових перевірок притягнули до відповідальності посадовців 46-го Об’єднаного центру забезпечення Південного регіону в Одесі та Об’єднаного центру забезпечення ЗСУ в Києві. За його словами, керівники 46-го Об’єднаного центру в Одесі не змогли забезпечити особовий склад якісним харчуванням, матеріальними засобами, паливно-мастильними матеріалами.

обговорювання новини: