Трамп і Меркель провели переговори сам на сам

Президент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Анґела Меркель зустрілися в кулуарах саміту НАТО в Брюсселі для переговорів сам на сам. Це відбулося через кілька годин після того, як Трамп піддав критиці Німеччину за недостатні витрати на оборону і звинуватив ФРН в тому, що вона є «полонянкою Росії» через енергетичну залежність від Москви.

Також на цю тему: Трамп: ми захищаємо Німеччину від Росії, а вона платить Москві мільярди за газ

Виступаючи після зустрічі 11 липня, Трамп повідомив, що обговорив питання витрат на оборону Німеччини і газопроводу «Північний потік-2». Трамп також наполягав, що у нього «дуже добрі» відносини з канцлером Німеччини. Меркель підкреслила, що обговорює питання торгівлі та міграції з Трампом та з нетерпінням чекає майбутніх переговорів з президентом США, тому що, як вона висловилася, «ми партнери».

Читайте також: Столтенберґ відповів на критику Трампа: наша сила – в єдності

На початку дводенного саміту НАТО Трамп заявив, що Німеччина укладає угоди про газопровід «Північний потік-2» з Росією вартістю в «мільярди доларів» і очікує, що Сполучені Штати «захистять їх від Росії». Публічний обмін думками відбувся під час сніданку з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом уранці 11 липня.

обговорювання новини: