Російське посольство про нові санкції США: Вашингтон знову вдарив по відносинах країн

Посольство Росії в США розкритикувало американські санкції щодо низки російських бізнесменів.

«Вашингтон знову вдарив по російсько-американських відносинах. Тепер під санкції потрапили капітани російського бізнесу, які відмовилися грати за вашингтонським сценарієм. При цьому нам говорять, що ці заходи не спрямовані проти російського народу. Спрямовані. Проти багатотисячних колективів підприємств, що опинилися в черговому «штрафному» списку», – мовиться в повідомленні посольства у Facebook.

У дипломатичному представництві також заявили, що США зробили «черговий помилковий крок для руйнування свободи підприємництва і конкуренції, інтеграційних процесів у світовій економіці».

6 квітня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 24 росіян, зокрема семи російських олігархів, 12 компаній, що перебувають під їхнім контролем, 17 чільних російських посадовців, а також проти компанії «Рособоронпром» та контрольованого нею банку.

Серед тих, проти кого запровадили санкції, – бізнесмен Олег Дерипаска, керівник «Газпрому» Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, бізнесмен Ігор Ротенберг.

обговорювання новини: