Закон щодо виключення депутатів із виборчого списку залишається прийнятим

verhovna_rada

Закон щодо виключення депутатів із виборчого списку залишається прийнятим.

Депутати не підтримали жодну з двох зареєстрованих постанов, що мали на меті скасувати голосування за законопроект № 3700 щодо виключення депутатів із виборчого списку після оголошення результатів виборів.

Закон, який передбачає дозвіл партіям виключати кандидатів у народні депутати України з виборчого списку в багатомандатному окрузі після оголошення результатів виборів і до ухвалення рішення Центральної виборчої комісії про визнання їх обраними, був ухвалений 16 лютого. 

Цей документ поданий лідерами всіх фракцій коаліції, а також Олегом Ляшком. Натомість низка депутатів, зокрема, група «Єврооптимісти», виступали категорично проти ухвалення цього закону.

Скасувати цей законопроект закликала Верховну Раду громадянська мережа. Члени організації заявили, що документ був ухвалений з грубим порушенням закону України про регламент Верховної Ради.

А в Комітеті виборців України президента України Петра Порошенка закликали застосувати право вето щодо цього закону.

Раніше з критикою законопроекту виступали представники «Реанімаційного пакету реформ». Експерти ініціативи опублікували заяву, в якій закликали парламент відхилити законопроекти № 3693 та № 3700 як такі, що встановлюють «диктатуру партійних лідерів».

Правда України

обговорювання новини: