Полтавські депутати від БПП, Самопомочі, Свободи і ППЛ висловили недовіру уряду

poltava-rada

Міська рада Полтави провела засідання за відсутності мера Олександра Мамая. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у міській раді зібралася більшість депутатів від БПП «Солідарність», об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода» і «Партії простих людей».

Депутати ухвалили порядок денний. Лідер фракції ВО «Свобода» Юліан Матвійчук зачитав звернення щодо недовіри уряду прем’єра Арсенія Яценюка.

«Вимагаємо відставки уряду під керівництвом Арсенія Яценюка за провальну економічну політику, захист інтересів олігархів і небажання боротися з корупцією», – йдеться у зверненні. Всі присутні депутати одноголосно підтримали заяву про недовіру уряду.

Тим часом, на сайті міської ради розміщене повідомлення про те, що сесія міськради відбудеться після новорічних свят. За повідомленням, відповідне розпорядження 29 грудня підписав міський голова Олександр Мамай.

Перша сесія новообраної Полтавської міської ради відбулася 26 листопада і тривала 20 хвилин.

Прем’єр Арсеній Яценюк заявляв, що готовий піти у відставку, якщо таке рішення підтримає парламент. Він також зауважував, що його можлива відставка спричинить формування нової коаліції або проведення позачергових парламентських виборів.

Правда України

обговорювання новини: