Поліція затримала 27 членів групи, яка збирала чужий врожай

Поліція Кіровоградської області повідомляє 20 вересня, що її співробітники припинили спробу рейдерського захоплення полів одного з агропідприємств і затримали 27 осіб.

Згідно з повідомленням, 19 вересня до Петрівського відділення поліції надійшло повідомлення від керівника фермерського господарства про те, що невідомі особи намагаються зібрати врожай на полі.

«З метою забезпечення публічного порядку на місце пригоди прибули працівники поліції. Одночасно до поліції надійшло повідомлення, що на іншому полі невідомі в балаклавах пошкодили сільгосптехніку. Намагаючись втекти з місця події на автомобілях, вони створили загрозу життю та здоров’ю громадян, які перебували на місці події, та поліцейських, які виконували свої службові обов’язки. З метою зупинки транспортних засобів на підставі ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію» поліцейські застосували вогнепальну зброю, пошкодивши колеса двох автомобілів», – інформує прес-служба.

Слідчі поліції кваліфікували подію за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 185 (Крадіжка), ч. 4 ст. 296 (Хуліганство), ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу). Слідчі дії тривають, поліцейські, зокрема, намагаються встановити власника сільгосптехніки, яку використовували для збору чужого урожаю.

обговорювання новини: