Через утворений від підпалів дим на трасі під Києвом сталося кілька ДТП, є постраждалі – «Укравтодор»

У Київській області на трасі Київ-Чоп у напрямку столиці через задимлення в п’ятницю сталося кілька дорожньо-транспортних пригод, повідомила пресслужба «Укравтодору».

«Вранці 15 травня в селі Небелиця Макарівського району сталася кілька ДТП за участю понад 10 автомобілів. Причина виникнення небезпечної ситуації – задимлення. З п’яти ДТП дві – з потерпілими (на щастя, усі живі), ще три – без потерпілих», – йдеться в повідомленні відомства у фейсбуці.

Повідомляється, що рух у напрямку Києва через це був ускладнений.

«Українські палії, попри збільшення штрафів і гучну інформаційну кампанію, продовжують нести загрозу для здоров’я та життя громадян… Звертаємо увагу громадськості до подібних випадків і їх наслідків. Просимо завжди звертатися до правоохоронних органів, якщо ви спостерігаєте неконтрольоване спалення сухої рослинності», – звернулися в «Укравтодорі».

13 квітня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про збільшення штрафів за підпал трави й лісові пожежі. Забруднення повітря речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва передбачає штраф від 30 600 до 61 200 гривень (раніше штраф був від 1700 до 3400).

обговорювання новини: