Іран дозволив роботу підприємств «низького ризику» майже по всій країні

Влада Ірану дозволила відкритися підприємств групи «низького ризику» в більшості регіонів країни, за винятком Тегерану. Як повідомила державна агенція IRNA, в столиці обмеження почнуть послаблюватися 18 квітня.

За повідомленням агенції, президент Ірану Хасан Роугані закликав іранців поважати протоколи з охорони здоров’я.

«Послаблення обмежень не означає ігнорування протоколів щодо здоров’я… соціальне дистанціювання та інші правила із захисту здоров’я слід сприймати серйозно», – заявив Роугані.

Читайте також: Іран: проти депутата, який вітав збиття українського пасажирського літака, порушили кримінальну справу​

За повідомленням новинної агенції Tasnim, Палата профспілок подала до уряду перелік бізнесів «низького ризику», до якого увішли пекарні, кондитерські та інші крамниці, робота яких не вимагає великої кількості людей.

Іран, де зафіксовано понад 68 тисяч випадків захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19, став найбільш постраждалою від пандемії країною на Близькому Сході.

Уряд занепокоєний також тим, що зупинка роботи бізнесу вдарить по економіці Ірану, і так ослабленій санкціями.

Читайте також: Влада Ірану може приховувати реальний масштаб проблеми щодо COVID-19​

«В разі довготермінових обмежень близько 4 мільйонів людей можуть втратити роботу», – цитує IRNA речника уряду Алі Рабіеї.

Економіка Ірану зазнавала збитків після того, як президент США Дональд Трамп розірвав Спільний всеосяжний план дій 2015 року, який зупиняв дію західних санкцй в обмін на згоду Тегерану обмежити свою ядерну програму.

Іран повідомив про перший випадок захворювання на COVID-19 19 лютого.

 

обговорювання новини: