Тисячі чехів вимагають відставки прем’єра Андрея Бабіша

На Вацлавській площі в самому центрі Праги зібрався багатотисячний мітинг з вимогою відставки голови уряду Чехії Андрея Бабіша. 

Організатором акції є відома чеська громадська організація «Мільйон митей для демократії». Як і на минулій демонстрації, яка відбулась 16 листопада, чехи вимагають, щоб Бабіш – олігарх, один з найбагатших громадян Чехії, ще до кінця цього року подав у відставку в разі, якщо він  не позбавиться свого концерну «Agrofert», що об’єднує понад 250 фірм, і не звільнить з посади міністра юстиції Марію Бенешову, яка, як і прем’єр, представляє в уряді владну популістську партію ANO. 

Враховуючи нинішню трагічну подію – загибель шести чехів в Остраві, демонстранти у Празі розпочали мітинг хвилиною мовчання за загиблих.  Далі вони пройшли Прагою тихою ходою без барабанів і гучномовців, як планувалось раніше. Хода через центр столиці дійшла до головного вокзалу, де її учасники роздавали листівки перехожим, щоб звернути увагу на конфлікт інтересів прем’єра і водночас олігарха Андрея Бабіша.

обговорювання новини: