Запалені лімфовузли, залите кров’ю око: дружина каже про погіршення стану полоненого Матюшенка

У заручника угруповання «ДНР» Валерія Матюшенка погіршився стан здоров’я, повідомила проєкту Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії дружина Валерія, Тетяна.

«У п’ятницю чоловік зателефонував мамі і сказав, що у нього серйозні проблеми зі здоров’ям. Він взагалі ніколи не скаржиться, а тут каже, що терміново треба здати кров. У чоловіка повністю залите кров’ю око. Затягувати далі не можна, але ніякої медичної допомоги йому не надають. Я ледве домовилася на середу, щоб у нього взяли кров на аналіз, сподіваюся, що вдасться», – повідомила Тетяна Матюшенко.

За словами Тетяни, в її чоловіка – запалення лімфовузла на шиї, загострення синдрому Турета і сильний кашель. Ніяких препаратів Валерієві Матюшенку не дають, рентген також не роблять.

За словами Тетяни Матюшенко, вона консультувалася з лікарем, і тепер буде намагатися передати антибіотики у колонію, але жінка переживає, що ліки у колонії можуть зникнути і не дійти до її чоловіка та не будуть використані за призначенням для його лікування. Крім того, жінка занепокоєна і тим, що вже кілька років не вдається обміняти Валерія Матюшенка.

«Я сьогодні списалася з Валерією Лутковською (колишня уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, яка працює в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі – ред.), і вона мені сказала, що наразі у не підтверджено його наявність у списках на обмін».

Валерія Матюшенка затримали 15 липня 2017 році в його рідному Комсомольському на Донеччині. Чоловіку накинули мішок на голову і вивезли. Про його місце перебування родина не знала три дні, доки не приїхали з так званого «МГБ» і не сказали, що чоловік зізнався у «шпигунстві на користь України».

Зараз Матюшенка утримують у 32-й колонії на непідконтрольній частині Донецької області.

 

обговорювання новини: