Вбивство журналіста Хашокджі: США запровадили санкції проти 17 громадян Саудівської Аравії

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило персональні санкції проти 17 підданих Саудівської Аравії в зв’язку з убивством саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Громадян Саудівської Аравії внесли в чорний список в рамках глобального акту про права людини імені Магнітського.

Опозиційний саудівський журналіст Джамал Хашокджі був убитий на території саудівського консульства у Стамбулі 2 жовтня.

Влада королівства визнала його смерть лише через три тижні. За словами державного обвинувача, журналіст був убитий смертельною ін’єкцією, після чого його тіло розчленували.

Влада королівства оголосила про арешт 21 підозрюваного у вбивстві Хашокджі, однак відкинула власну причетність до організації нападу на нього. Справи 11 обвинувачених передані в суд. Державний прокурор Саудівської Аравії зажадав смертної кари для п’ятьох з 11 обвинувачених у вбивстві.

Країни Заходу і спецслужби Туреччини не вважають саудівську версію достовірною і підозрюють, що замовники вбивства Хашокджі можуть бути пов’язані з наслідним принцом Мухаммадом бін Салманом.

Сам принц назвав вбивство «огидним злочином», і заявив, що загибель журналіста була «дуже, дуже болючим інцидентом для всіх саудівців».

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!​

обговорювання новини: