На Донбасі загинули двоє українських військових – штаб

У зоні бойових дій на Донбасі 28 липня загинули двоє українських військових, ще двоє були поранені, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил. За цими даними, підтримувані Росією бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, у тому числі тричі із забороненого мінськими домовленостями озброєння.

У зведенні також ідеться, що бойовики спробували захопити позиції одного з українських підрозділів поблизу населеного пункту Кримське силами диверсійно-розвідувальної групи. «Об’єднані сили були змушені застосувати чергові вогневі засоби, зазнавши втрат противник відступив», – вказано в повідомленні.

Українські військові також інформують, що з початку доби 29 липня бойовики п’ять разів відкривали вогонь по позиціях поблизу Кримського, Опитного та Павлополя.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про два обстріли з боку українських військових упродовж минулої доби.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілі околиць Докучаєвська, внаслідок чого загорілася будівля сільгосппідприємства, але зведених даних про бойові дії 28 липня не подають.

Читайте також: Шпигунський скандал в ОБСЄ. Як Росія отримала секретні документи місії?

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00:01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони одразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні загинули понад 10 тисяч людей.

обговорювання новини: