Посол України у США повідомив, що подякував Помпео за «Кримську декларацію»

Посол України у Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий особисто подякував державному секретарю Майку Помпео за Кримську декларацію. Про це посол повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«За дорученням президента України Петра Порошенка особисто подякував Державному секретарю США Майку Помпео за ухвалу Декларації політики США щодо Криму (думаю, в майбутньому буде згадуватися як «Декларація Помпео»), – написав посол.

Також Чалий зазначив, що обговорив з Помпео подальші спільні кроки щодо стратегічного партнерства України і США.

25 липня державний секретар США Майк Помпео заявив, що ​Сполучені Штати Америки закликають Росію припинити окупацію українського півострова Крим.

«Оскільки демократичні держави прагнуть побудувати вільний, справедливий і квітучий світ, ми повинні підтримувати нашу прихильність до міжнародного принципу суверенної рівності та поваги територіальної цілісності інших держав. Росія діяла у спосіб, не гідний великої нації, і обрала ізоляцію від міжнародної спільноти», – йдеться в заяві Помпео, оприлюдненій на сайті Державного департаменту.

Читайте також: Псевдосенсації зчиняють «бурю», а щодо важливої Кримської декларації США немає резонансу – Щербак

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

обговорювання новини: