Дві людини загинули, ще сім постраждали унаслідок зіткнення мікроавтобуса з потягом – поліція

Дві людини загинули, ще сім постраждали унаслідок зіткнення мікроавтобуса з потягом у селі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області. За даними правоохоронців, троє травмованих – у реанімації.

Поліцейські розповіли, що мікроавтобус «Мерседес Спринтер» зіштовхнувся з вантажним потягом сполученням «Неполоківці-Чернівці».

«62-річний водій не переконався у безпечності проїзду через залізничну колію та допустив зіткнення. За попередньою інформацією, на момент ДТП на переїзді працювала світлова та звукова сигналізація», – повідомили поліцейські.

За інформацією правоохоронців, у салоні мікроавтобуса перебували 15 пасажирів – працівників одного з приватних підприємств.

Водія мікроавтобуса затримали. Після огляду лікарів його направили на медичне обстеження для перевірки на наявність алкоголю в крові.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України («порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами»).

20 липня в Миколаївській і Житомирській областях сталися два ДТП за участі маршруток, у яких загинули 15 людей, близько двох десятків були травмовані.

Після цього влада почала проводити рейдові перевірки перевізників.

обговорювання новини: