Супрун: лікар-свідок у справі про ДТП у Харкові зникла

У справі про жовтневу ДТП у Харкові зникла свідок – лікар-нарколог Олена Федірко, яка оглядала підозрювану Олену Зайцеву, повідомила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

«Тоді вона зазначила в акті, що стан Зайцевої містив ознаки наркотичного сп‘яніння. Далі проводилися додаткові дослідження крові й сечі, які показали наявність наркотичних і психотропних речовин у сечі Зайцевої (кодеїн, фенобарбітал). Втім, для того, щоб зробити дослідження про наявність наркотичних засобів та психотропних речовин у крові, біологічної речовини чомусь не вистачило», – пише Супрун.

Вона зазначила, що сторона постраждалих хоче допитати Федірко в суді, щоб з’ясувати, яким чином проводився відбір аналізів, чому не взяли біологічну речовину у кількості, необхідній для проведення дослідження, та чи достатньо поточних даних для встановлення стану обвинуваченої на час ДТП.

«Але лікарка зникла, і нікому не відомо, де вона перебуває. У наркодиспансері, в якому вона працювала, кажуть, що жінка раптово звільнилася. Наразі її розшукує поліція», – наголосила Супрун.

За словами в.о. міністра, для слідства це означає, що докази важче зібрати.

«Інша проблема – неможливо отримати висновок, чи перебувала Зайцева в період скоєння ДТП під впливом наркотичних засобів чи психотропних речовин. Допитаний у судовому засіданні лікар не надав однозначну відповідь з цього питання. Доручила підпорядкованій міністерству установі підготувати висновок щодо цього випадку», – заявила Супрун.

18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталася аварія. За даними поліції, позашляховик, яким кермувала 20-річна дівчина Олена Зайцева, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з іншим автомобілем, яким кермував Геннадій Дронов. У результаті зіткнення позашляховик вилетів на тротуар, де були пішоходи. Загинули шестеро людей, ще п’ятеро були травмовані.

Згодом суд у Харкові обрав для Зайцевої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Пізніше стало відомо, що експертиза встановила наявність кодеїну в організмі Зайцевої. Ця речовина використовується в ліках, зокрема від болю, кашлю.

8 листопада 2017 року суд заарештував і Дронова.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». У прокуратурі заявляють, що правила дорожнього руху порушили обидва водії.

обговорювання новини: