Комітет Сенату США рекомендував схвалити резолюцію, яка засуджує анексію Криму

Комітет із закордонних справ Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення верхньою палатою Конгресу резолюцію, яка засуджує незаконні намагання Росії анексувати Крим, повідомило посольство України в США на своїй сторінці у Facebook.

«У документі, зокрема, підтверджується позиція Сенату про те, що Крим є частиною суверенної території України. Наголошується на тому, що політика США повинна полягати у протидії намаганням змінити статус, демографічну карту чи політичну природу Криму», – заявили в посольстві.

Згідно з повідомленням, резолюція засуджує порушення прав людини в Криму та підкреслює правову відповідальність Росії за такі злочини протягом часу, коли триває незаконна російська окупація півострова.

«Сенатори закликають уряд США продовжувати застосовувати повноваження у частині санкцій проти Росії, надані, зокрема, згідно із «Законом про протидію супротивникам Америки через санкції» від 2017 року, та вітають подальші зусилля американської сторони щодо заохочення ЄС до впровадження додаткових санкцій, пов’язаних з Кримом», – інформує посольство.

Читайте також – Декларація про Крим: США підтвердили, що відкидають російську анексію

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

25 липня американський державний секретар Майк Помпео проголосив «Кримську декларацію». Згідно з нею, США закликають Росію припинити окупацію Криму.

обговорювання новини: