ДТП у Харкові: суд продовжив арешт Зайцевої і Дронова

Суд у Харкові продовжив на 60 днів тримання під вартою Олени Зайцевої і Геннадія Дронова у справі про ДТП, що сталася в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року і призвела до загибелі шести людей.

У ході засідання адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що захист заперечує проти продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а ризики, які називає прокуратура, вважає недоведеними.

 

18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталася аварія. За даними поліції, позашляховик, яким кермувала 20-річна дівчина Олена Зайцева, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з іншим автомобілем, яким кермував Геннадій Дронов. У результаті зіткнення позашляховик вилетів на тротуар, де були пішоходи. Загинули шестеро людей, ще п’ятеро були травмовані.

Згодом суд у Харкові обрав для Зайцевої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Пізніше стало відомо, що експертиза встановила наявність кодеїну в організмі Зайцевої. Ця речовина використовується в ліках, зокрема від болю, кашлю.

8 листопада 2017 року суд заарештував і Дронова.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». У прокуратурі заявляють, що правила дорожнього руху порушили обидва водії. 

обговорювання новини: