Антимонопольний комітет почав дослідження через підвищення цін на скраплений газ

Антимонопольний комітет України у зв’язку з різким підвищенням роздрібних цін на скраплений газ ініціював перевірки учасників ринку. 

Як повідомляє прес-служба відомства, у разі виявлення на ринку антиконкурентних узгоджених дій чи інших порушень законодавства про захист економічної конкуренції комітет вживатиме «відповідні заходи».

За даними моніторингу консалтингової групи «А-95» (Київ), середня роздрібна ціна зрідженого газу в Україні за тиждень з 16 по 23 липня підвищилася на 54 копійки за літр – до 14,05 гривні. 

Влітку минулого року в Україні подорожчав скраплений газ. Антимонопольний комітет почав розслідування – в червні цього року АМКУ оштрафував 16 постачальників скрапленого газу за цінову змову на майже 41 мільйон гривень за антиконкурентні дії. 

Читайте також – Дорогий автогаз: Гройсман заявив про диверсію. Винна Росія і Медведчук?

У Мінекономрозвитку тоді пояснювали, що українські виробники скрапленого газу – «Укргазвидобування», «Укрнафта», «Укртатнафта» і приватні компанії – покривають не більше ніж 20% потреб ринку, а решту Україна імпортує з Росії, Білорусі, Казахстану, а обмеження з боку Росії призвели до зменшення імпорту скрапленого газу в Україну і його дефіциту, що вплинуло на ціну.

обговорювання новини: