У Кривому Розі на місці поваленого Леніна відкрили скульптуру Богоматері

У Кривому Розі, в Покровському районі, на місці поваленого пам’ятника Леніну відкрили новий монумент. Його присвятили Покрові Божої Матері.

Презентація скульптури відбулась у свято Благовіщення Діви Марії, яке 7 квітня відзначають християни східного обряду, і криворіжці це вважають символічним.

Як повідомили організатори, висота всього монумента – 8 метрів, самої скульптури – близько 5 метрів. Її вилито з бронзи.

Скульптором є відомий криворізький майстер Володимир Токар. Він також є автором першого в Україні пам’ятника українським бійцям, які загинули під час бойових дій на Донбасі, який відкрили у Кривому Розі в березні 2016 року.

За інформацією Криворізької міськради, цього року в місті відкриють ще два пам’ятники – Петрові Калнишевському та Володимиру Великому. Проект створення монументу Покрови та два інші проекти реалізовують за програмою соцпартнерства з промисловими підприємствами.

У вересні 2016 року у Кривому Розі на місці іншого знесеного пам’ятника Леніну, де був виявлений старовинний храм, відкрили історико-меморіальний парк та 4-метрову скульптуру святителя Миколая.

обговорювання новини: